22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:29
No menu items!

Emanuel Ungureanu: „Spitalele României trebuie să îngrijească toţi pacienţii, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora. Ce se întâmplă acum la Spitalul Foişor este inacceptabil!”

spot_img

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu afirmă că măsura de a evacua pacienţii Spitalului Foişor în miez de noapte pentru ca unitatea să fie transformată într-una pentru bolnavii cu COVID trebuie explicată înainte ca pacienţii să fie mutaţi. „Spitalele României trebuie să îngrijească toţi pacienţii, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora. (…) ce se întâmplă acum la Spitalul Foişor este inacceptabil!”, a declarat, vineri noaptea, deputatul USR PLUS.

„HAOS! Raed Arafat explică motivele pentru care a dat ordin să se evacueze pacienţii din Spitalul Foişor, în plină noapte, pentru a face loc pacienţilor cu Covid-19. Această măsură trebuia explicată ÎNAINTE şi asumată împreună cu managerul şi personalul medico-sanitar. Este inacceptabil acest mod de acţiona, inacceptabil. Am spus de luni de zile, împărţirea spitalelor în Covid-19 şi non Covid-19 este o mare porcărie. Ar fi trebuit ca fiecare spital să trateze TOŢI pacienţii, indiferent de patologie, aproape toate spitalele pot avea circuite separate pentru Covid-19 şi pot tratata şi ceilalţi pacienţi”, a scris pe Facebook Emanuel Ungureanu.

„Noul ordin 434 al Ministerului Sănătăţii trebuie aplicat. Spitalele României trebuie să îngrijească toţi pacienţii, nu este în regulă să-i aruncăm în stradă pe unii pentru a face loc altora. Repet, ce se întâmplă acum la Spitalul Foişor este inacceptabil!”, a mai scris Ungureanu.