19.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 8:47
No menu items!

Elvețienii acordă IMM-urilor din România granturi de 20 de milioane de franci

spot_img

acord

Elveția acordă IMM-urilor din România, în următorii 5 ani, granturi de 20 de milioane de franci elvețieni, în cadrul ”Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”.

”Proiectul vizează acordarea de credite de investiții pentru IMM-urile din România în 4 domenii prioritare: producție, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care  utilizează resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Programul vizează creșterea numărului locurilor de muncă din IMM-uri, îmbunătățirea ratei de supraviețuire a start-up-urilor, creșterea profitabilității celor 4 sectoare vizate și a cifrei de afaceri a firmelor mici și mijlocii.

”Proiectul, al cărui beneficiar este Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, are o valoare de 28,5 milioane de franci elvețieni, din care 20 de milioane reprezintă grantul elveţian, iar diferența de 8,5 milioane de franci elvețieni reprezintă contribuția băncii CEC Bank în acest program. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani de la data semnării acordului”, mai precizează MFP.

Acordul a fost semnat joi, 16 ianuarie, și este al doilea în cadrul ” Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”, pentru care MFP are rol de Unitate Naţională de Coordonare.

C.C.