32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:31
No menu items!

Eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor, respinsă în comisii de PSD, UDMR și AUR. Senatorul AUR a votat din greșeală

spot_img

Eliminarea pensiilor speciale, proiect legislativ inițiat de USR, a fost respinsă, miercuri, de membrii Comisiei de muncă din Senat, forul decisiv în parcursul parlamentar al proiectului. Actul inițiat a trecut deja de Camera Deputaților, fără a fi dezbătut. 

Inițiativa legislativă care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru primari, consilieri locali și aleși locali a primir vot de respingere în Comisia de Muncă a Senatului, cu votul senatorilor PSD, UDMR și AUR.

AUR a comunicat ulterior votului că senatorul partidului, Dorinel Cosma, care era online, „nu a înțeles bine întrebarea și a votat eronat însă opțiunea sa nu a mai fost luată în considerare”. Astfel, AUR susține că în plenul Senatului, va vota ferm pentru desființarea pensiilor speciale pentru aleșii locali.
 
Raportul de respingere a propunerii legislative pentru abrogarea art. 210 din OUG 57/2019 privind Codul administrativ a întrunit, în comisie, 7 voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi două abţineri.

Potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori.

E. Stan