16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 20:37

Elicoptere de atac și avioane militare ar bombarda aeroportul din Donețk – UPDATE

spot_img

Explozii și focuri de armă pe aeroportul din Donețk, controlat de separatiști. Armata ucraineană a lansat o “operaţiune antiteroristă”

  ucraina - donetk explozii

O explozie și focuri de armă sporadice au fost auzite luni în apropiere de aeroportul din Donețk, în estul Ucrainei, care a trecut în cursul dimineții sub controlul insurgenților proruși, informează AFP.

 

UPDATE – Armata ucraineană a lansat o “operaţiune antiteroristă” la aeroportul Doneţk

Armata ucraineană a anunţat că a lansat luni o “operaţiune antiteroristă” la aeroportul de la Doneţk, aflat începând de luni dimineaţa sub controlul unor insurgenţi proruşi, a declarat un purtător de cuvânt al celulei regionale însărcinate cu operaţiunea pentru AFP.

“Operaţiunea a fost lansată la ora (locală) 13.00 (13.00, ora României)”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Fum negru se ridica în zona aeroportului și se putea auzi zgomotul făcut de avioanele de luptă. Toate zborurile au fost anulate încă de dimineață.

Potrivit Ria Novosti, care citează o postare pe Twitter a unor reprezentanți ai autoproclamatei republici populare Donețk, trupele ucrainene bombardează aeroportul din Donețk. Conform agenției de presă menționate, ar acționa trei elicoptere de atac și două avioane militare.

Anterior, martori au afirmat că dinspre aeroportul din Donețk se aud explozii, deasupra zboară elicoptere militare și avioane; un schimb de focuri a început între soldații ucraineni și insurgenți.

Insurgenții au ocupat dis-de-dimineață aeroportul și au cerut militarilor desfășurați în interiorul acestuia să părăsească zona. După ce aceștia au refuzat, a fost angajată o confruntare. Potrivit insurgenților, pe aeroportul din Donețk s-ar afla 200 de militari ucraineni.

 

C.A.