2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:35
No menu items!

Elicopter militar prăbușit la Bacău. Prefect: sunt doi morți și trei răniți

spot_img

Elicopter militar prăbușit la Bacău
foto: europafm.ro

Un elicopter militar s-a prăbușit joi după-amiază în judeţul Bacău, iar potrivit autorităților locale două persoane aflate la bord au murit, iar alte trei au fost rănite.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), un elicopter Puma Socat aparţinând Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit joi, în jurul orei 16.00, în apropierea comunicaţiei Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie. O comisie din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta circumstanţele producerii evenimentului.

Informaţiile referitoare la starea echipajului vor fi date publicităţii imediat ce vor fi disponibile, mai precizează MApN.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au fost mobilizate după ce ISU a fost anunţat la 112 că un elicopter militar s-ar fi prăbuşit într-o localitate din judeţ, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Grecu, precizând că nu are alte informaţii şi că echipajele sunt pe drum.

Potrivit acestuia, un şofer a sunat la 112, anunţând că iese fum dintr-un elicopter aflat la sol, în localitatea Bereşti-Bistriţa, în timp ce un alt elicopter survolează zona.

R.D.