15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 1:29

Elevii vor putea da note profesorilor. Evaluarea din bănci către catedră ar putea intra în vigoare anul acesta

spot_img

Elevii vor fi consultați cu privitre la profesorii care le predau la clasă. Practic este vorba despre o evaluare a profesorilor din partea elevilor, practică ce ar putea intra în vigoare chiar din acest an, a anunțat Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Radu Szekely în cadrul conferinţei Teach for Romania – FIERST “Scalarea bunelor practici pentru o educaţie incluzivă”.

 

“Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța”.

Datele vor fi culese prin intermediul unui chestionar din toate şcolile din România.

“Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a spus Szekely.