4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:03
No menu items!

Elevii români – primul loc în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică

spot_img

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie

medalii - elevi

Elevii români au obținut cinci medalii și locul I în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică care s-a desfășurat în Kazahstan, la Astana, în perioada 13-21 iulie.

Oficialii Ministerului Educației Naționale (MEN), olimpicii români au obținut două medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Datorită acestui rezultat, România s-a clasat pe primul loc în Europa și pe locul 10 la nivel mondial, fiind printre puținele echipe ai căror componenți au fost medaliați “in corpore“.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur și la ediția precedentă, și Ștefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obținute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint și anul trecut, și Tudor Crețu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toți elevii provin de la Liceul Internațional de Informatică din București.

A 45-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a reunit peste 190 de concurenți din 48 de țări.

Delegația României, condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București, și însoțită de Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității “A.I. Cuza” din Iași, revine în țară luni seară pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă”.

R.D.