3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:53
No menu items!

Elevii români – locul întâi în Europa şi locul trei mondial la Geografie

spot_img

La Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 11-18 august, în oraşul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenţi din 36 de ţări

pamant

Elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie care a avut loc în oraşul polonez Cracovia, ocupând locul întâi pe naţiuni în Europa şi locul trei la nivel mondial, după Singapore şi Australia, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației Naționale (MEN).

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu, care a absolvit în acest an Colegiul Naţional “Costache Negri” din Galaţi, şi de Cosmina-Andreea Manea, absolventă a Colegiului Naţional “I. C. Brătianu” din Piteşti. Ambele tinere au fost laureate cu aur şi la ediţia din 2013.

Medalia de argint i-a revenit Aurei Elena Amironesei, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional din Iaşi, iar medalia de bronz a intrat în posesia Ancăi Maria Rădulescu, absolventă a Colegiului Naţional “I. C. Brătianu” din Piteşti.

Lotul naţional olimpic prezent la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenţi, cu cele patru medalii obţinute ocupând, în clasamentul pe naţiuni, locul întâi în Europa şi locul trei la nivel mondial, după Singapore şi Australia.

La Olimpiada Internaţională de Geografie, care s-a desfăşurat în perioada 11-18 august, în oraşul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenţi din 36 de ţări.

D.M.