16 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 14:27
No menu items!

Elevii români – locul I în Europa la Olimpiada Internațională de Chimie

spot_img

Echipa României a obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la cea de a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie

medalii - elevi

Echipa României a obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la cea de a 47-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 20 – 29 iulie, la Baku (Azerbaijan), rezultat care a clasat-o pe locul I în Europa și pe 6 în lume, într-un clasament neoficial al țărilor participante (79).

Potrivit Ministerului Educației, medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediții, și Andrei Iliescu (clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele zece locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obținută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” din Constanța), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a, Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București), premiat și la ediția de anul trecut (argint).

Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu și Paul Haidu-Gerea și-au adăugat în palmares distincții de cel mai înalt nivel (medalii de aur și argint) și la Olimpiada Internațională de Chimie ”D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

R.D.