20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 13:49

Elevii români, cei mai buni la Informatică

Elevii români au obţinut trei medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, organizată în Macedonia. Echipa României a ocupat şi la această ediţie primul loc pe naţiuni, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexandru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, şi de Andrei Ioan Nicolae, în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Maria Alexandra Udriştoiu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, a fost medaliată cu bronz.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea, de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, şi Ionel Vasile Pit-Rada, de la Colegiul Naţional “Traian” din Drobeta-Turnu Severin.

La ediţia a IX-a a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid – Macedonia, au participat 38 de concurenţi din nouă ţări.