1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:10
No menu items!

Elevii își pot echivala proba de competențe digitale a BAC-ului până pe 19 decembrie

spot_img

Peste 40.000 de elevi și-au echivalat deja această probă începând din 15 septembrie

elevi_informatica

Peste 40.000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de competențe digitale de la bacalaureat cu European Computer Driving Licence (ECDL).

Reprezentanții Fundației ECDL România au explicat, vineri, într-un comunicat de presă, că liceenii care au această echivalare nu mai susțin proba de evaluare a competențelor digitale la bacalaureat.

În intervalul 15 septembrie — 19 decembrie 2014, toți elevii din învățământul preuniversitar care intenționează să își certifice competențele de utilizare a computerului prin Permisul ECDL, în această perioadă, se înscriu automat în cursa pentru câștigarea unui laptop Apple Macbook Air oferit de Fundația ECDL România. Oferta este valabilă doar pentru elevi, în perioada respectivă.

Fundația ECDL România
comunicat de presă

Programa pentru evaluarea competențelor digitale și obținerea ECDL PROFIL BAC adresat elevilor corespunde materiei pe care liceenii o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la școală pentru obținerea unei certificări cu recunoaștere internațională. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale.