21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:33

Elevii din mediul rural lăsați fără microbuze. Serviciile de transport școlar nu au alocate bugetele

spot_img

Nici nu au apucat să se întoarcă toți elevii în bănci, că au și apărut problemele. Bugetele inspectoratelor școlare și cele ale consiliilor județene nu cuprind capitole bugetare pentru plata serviciilor de transport județean destinat elevilor.

“După ce am pledat pentru schimbarea rapidă a scenariului de prezență la școală, prin schimbarea mecanismului de reluare a școlii chiar a doua zi după înregistrarea valorii de sub 1 la mie, iată că acum se observă apariția unui nou impediment pentru buna organizare a reluării activităților școlare: bugetele inspectoratelor școlare și cele ale consiliilor județene nu cuprind capitole bugetare pentru plata serviciilor de transport județean destinat elevilor”, a atras atenția deputatul PNL Marilen Pirtea.

Deputatul precizează că reluarea activităţilor şcolare în sălile de clasă, începând din această săptămână, presupune repunerea în funcţiune a unui întreg sistem de transport public, la care sute de mii de elevi apelează pentru drumul către şcoală.

El afirmă că transportatorii nu au fost plătiţi de luni întregi, în discuţie fiind mai ales acele zone în care activităţile au fost realizate faţă în faţă, cu o incidenţă redusă a efectelor pandemiei COVID, iar serviciile de transport au fost utilizate aproape permanent.

“În acest context, transportatorii ameninţă cu greve în prestarea serviciilor, pentru a protesta faţă de neplata serviciilor de transport de mai multe luni, dar şi faţă de perspectiva de a rămâne cu serviciile neplătite şi de acum înainte, pentru că bugetele consiliilor judeţene nu cuprind capitole distincte destinate transportului judeţean”, mai spune Marilen Pirtea, citat de Agerpres.