9.6 C
București
duminică, 2 aprilie 2023 - 9:22
No menu items!

Elevii din Arad au primit lapte stricat: Peste 32.000 de cutii au fost retrase

spot_img

lapte

Elevii mai multor școli din Arad au primit în ultimele două săptămâni lapte stricat, cu gust amar, potrivit unor reclamații făcute de reprezentanții unităților. Astfel, autoritățile au impus retragerea a două loturi cu peste 32.000 cutii.

„Laptele era stricat, cu un aspect neobişnuit, ca şi apa cu var. Era tulbure, iar gustul chimic, puternic amar. Jumătate dintre elevii din clasa mea au aruncat laptele, iar când l-am gustat, am avut impresia că beau un colorant”, a declarat o profesoară de la Colegiul Naţional ”Vasile Goldiş”.

„Două zile la rând s-a adus lapte stricat în şcoală şi am sunat la Protecţia Consumatorului pentru că nu este admisibil să ne jucăm cu sănătatea unor copii”, a spus un alt dascăl de la Şcoala Generală ”Mihai Eminescu”.

Potrivit șefului Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Arad, Gheorghe Iancu, două loturi de lapte neconform au fost retrase, urmând să fie făcute verificări la producătorul din Timiș.

„Este vorba despre un lot de 16.400 de porţii şi un al doilea de 16.000 de porţii. Au fost prelevate probe pentru stabilirea parametrilor acestui produs şi se face un control în depozitele producătorului din judeţul Timiş”, a declarat Gheorghe Iancu.

Administratorul firmei care a câștigat licitația pentru distribuirea laptelui, Dana Blaga, a afirmat că laptele este produs de o altă firmă din Timiș.

„Nu ştim ce este în neregulă cu acest lapte, care are un gust foarte amar, pentru că producătorul este o altă firmă, noi fiind doar distribuitorul. Au fost probleme doar cu o parte din cantitatea distribuită. Aşteptăm rezultatele analizelor pentru a ne lămuri”, a declarat administratorul.

În judeţul Arad sunt distribuite zilnic în şcoli aproximativ 44.000 de cutii de lapte.

Lucian Mera