10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 13:03

Elevii din Afumați, trimiși din greșeală acasă, la cursuri online. Cîmpeanu: “Să nu inventeze decizii”

spot_img

Elevii din Afumați, prima localitate de lângă București, au început săptămâna cu școala online, după ce autoritățile locale au înțeles greșit un ordin la Ministrului Educației. După ce ministrul s-a enervat la televizor, prefectul a anunțat că marți toți elevii se vor întoarce la școală.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 că a cerut autorităților să remedieze urgent situația.”Nu ne jucăm cu închide școala, deschide școala”, a spus ministrul.

“Singurul act care reglementează funcționarea școlilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor județene pentru situații de urgență.

Vineri, 13 localități au depășit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcționarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenție neavenită a autorităților locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide școala, deschide școala”, a spus Cîmpeanu.

Copiii vor relua cursurile în format fizic începând de mâine.

“A fost o propunere de la inspectoratul școlar, s-a discutat și s-a luat decizia, revenim asupra ei, copiii se întorc la școală.

A fost o greșeală și o interpretare eronată a ordinului comun, e greșeală a tuturor”, a declarat prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir.

                                                                                      C.Dumitrescu