19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:51
No menu items!

Elevii care aduc petarde la școală, aspru sancționați

spot_img

Fără petarde și pocnitori în școli! Introducerea în incinta unităţii de învăţământ a petardelor şi a pocnitorilor este strict interzisă. Elevii care vor ignora avertizarea vor fi aspru sancţionaţi, riscând chiar exmatricularea, a declarat, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis unităţilor de învăţământ preuniversitar o notă prin care cere directorilor să atenţioneze elevii asupra faptului că introducerea în şcoli a petardelor şi pocnitorilor este strict interzisă.

„Directorii, dar şi profesorii, vor monitoriza atent elevii, astfel încât să nu aibă asupra lor pocnitori şi petarde. Elevii vor fi informaţi în legătură cu acest avertisment şi, mai mult, asupra consecinţelor introducerii în şcoli a materialului pirotehnic.

Cei care vor folosi în şcoli petarde şi pocnitori, punând în pericol securitatea colegilor lor, vor fi aspru sancţionaţi, mergând până la scăderea notei la purtate şi implicit exmatricularea”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISMB. În cazul în care profesorii vor avea de a face cu astfel de situaţii, vor fi nevoiți să anunţe poliţia de proximitate.
D.M.