15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 22:28

Elevii au de luni Școala altfel, o săptămână de relaxare

Programul “Şcoala altfel”, care prefațează săptămâna vacanței de Paști a elevilor este activităţilor extraşcolare

politie-scoala-altfel

De luni până vineri, preşcolarii şi elevii vor avea ocazia să se recreeze în excursii, la teatru, film, muzee, dar şi să afle lucruri noi, prin vizite la diverse instituţii. De asemenea, reprezentanții unor instituții vor veni să țină lecții de educație în școli și grădinițe.

Organizat la iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, programul îşi propune implicarea copiilor din școli și grădinițe, liceenilor și cadrelor didactice în activităţi diverse, în contexte educaționale nonformale.

Ministerul Afacerilor Interne și-a anunțat participarea și anul acesta la program, urmând ca toată săptămâna polițiștii să desfășoare zilnic, pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, sesiuni de informare privind infracțiunile cărora le pot cădea victime minorii, delincvența juvenilă, traficul și consumul de droguri, traficul de persoane, precum și siguranța în mediul online.

La Biblioteca Metropolitană, elevii sunt așteptați cu ateliere de lectură și ateliere creative. Sunt aşteptaţi peste 3.700 de elevi de toate vârstele, care au ales să participe la cele peste 120 de activităţi de educaţie non-formală.

Activități în aer liber vor fi organizate la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, căruia peste 10.000 de elevi îi vor trece pragul în această săptămână, pentru a participa la ateliere interactive de modelaj, încondeiat ouă, confecționat păpuşi, podoabe populare, felicitări pentru Sfintele Paşti, activitățile fiind coordonate de meşteri populari.

Un tren Săgeata Albastră îi așteaptă pe copii în Remiza de Automotoare Bucureşti a CFR Călători, în apropierea stației de metrou 1 Mai. Cei mici vor avea ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze cum e să fii mecanic de locomotivă.

Primăria Municipiului București inaugurează Academia de tenis și terenurilor multifuncționale, reunite sub titulatura „Academia Sportului”. Situată în Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, Academia Sportului pune la dispoziția elevilor șase terenuri de tenis și trei terenuri multifuncționale.

La Palatul Copiilor vor mai avea loc finala concursului „Festivalul artelor”, cu secțiuni de teatru, muzică, dans, artă foto – video și arte plastice, luni între orele 10.00 și 18.00.