22.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:10
No menu items!

Elevi la spital după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în toaleta şcolii

spot_img

Elevul care a pulverizat spray-ul este în clasa a V-a, după ce a rămas repetent mai mulţi ani. În plus, este cunoscut cu tulburări de comportament

ambulanta

Optsprezece elevi de la Şcoala gimnazială „Veronica Micle” din Iaşi au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, după ce un coleg al acestora a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ. Elevul a declarat, după incident, că a făcut acest lucru pentru că a vrut să vadă ce efecte are spray-ul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iaşi, Anca Vîjiac, a precizat că polițiștii au fost sesizaţi, miercuri dimineaţă, de un profesor de la Şcoala gimnazială „Veronica Micle” din cartierul ieşean Bucium, că un elev în vârstă de 14 ani a pulverizat spray lacrimogen într-o toaletă a unităţii de învăţământ.

Ne-am deplasat împreună cu un echipaj medical, fiind scoşi toţi elevii din toaleta şcolii. Vom continua verificările, elevul de 14 ani a declarat că a găsit spray-ul pe stradă, în urmă cu câteva zile, şi voia să vadă ce efecte are.

Anca Vîjiac
purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Iaşi

În urma incidentului, 18 elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital, medicii spunând că aceştia au iritaţii de la gazul toxic din spray şi, cel mai probabil, nu va fi nevoie să fie internați în spital.

S.R.