1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:11
No menu items!

Elevi ai unui liceu din Baia Mare produc viziere pentru medici și farmaciști, printate la o imprimantă 3D

spot_img

Elevi ai Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare au început confecționarea de viziere din plastic, printate la o imprimantă 3D, pe care le distribuie personalului medical din spitale, medicilor de familie și farmaciștilor. Liceeni au reușit să producă 16 bucăți viziere în 24 de ore.

Darius Pașca, elev în clasa a IX-a a Colegiului Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare, membru al echipei care lucrează la fabricarea vizierelor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că mai multe firme au răspuns apelului lansat de adolescenți și le asigură materia primă pentru viziere.

„Suntem Robocorns, echipa de robotică a Colegiului Național Vasile Lucaciu Baia Mare, și am început confecționarea vizierelor pe care le distribuim gratuit medicilor și personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmaciștilor și tuturor celor care au nevoie de protecție împotriva coronavirusului. Primul lot a mers către Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, urmează UPU. Vizierele le printăm la imprimanta 3D, care aparține echipei, și am reușit, de miercuri, să dublăm producția, de la 8 viziere la 16 într-un interval de 24 de ore. În urma apelului nostru au răspuns mai multe firme care ne asigură materia primă – plastic, folie transparentă pentru protecție și elastic. Este forma noastră de solidaritate, a liceenilor, la situația actuală cauzată de coronavirus”, a spus Darius Pașca.

foto: ziarmm.ro