Elevi şi profesori de la un liceu din Piteşti protestează faţă de comasare şi mutarea în altă clădire

liceu

Sute de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional “Costin D. Neniţescu” din Piteşti au declanşat, vineri, în jurul orei 11.00, un protest spontan în curtea unităţii de învăţământ, nemulţumiţi de decizia de mutare, începând de anul viitor, în sediul Liceului “Mihai Viteazu” din oraş, cu care colegiul a fost comasat.

Iniţial, la protest au participat aproximativ 450 de elevi şi profesori, copiilor din schimbul de dimineaţă alăturându-li-se elevi care învaţă după-amiază, astfel că numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 700.

Protestatarii acuză condiţiile din Liceul “Mihai Viteazu” şi lipsa unor laboratoare necesare bunei desfăşurări a cursurilor, solicând rămânerea în sediul actual.

Elevii şi cadrele didactice sunt hotărâţi să protesteze până în momentul în care autorităţile vor dispune rămânerea lor în actualul sediu, a declarat liderul sindicatului din Colegiul “Costin Neniţescu” din Piteşti, Manuela Hâs.

“Ne-am propus să protestăm zilnic între orele 13.00 şi 13.30, adică între schimburi, până când vocea noastră se va face auzită”, a declarat liderul de sindicat.

Colegiul “Constin Neniţescu” din Piteşti, cu profil de chimie, a fuzionat prin absorbţie cu Liceul “Mihai Viteazu” din cauza numărului scăzut de elevi, iar de anul viitor elevii şi profesorii acestui colegiu se vor muta în sediul Liceului “Mihai Viteazu”.

“Am înţeles că domnul primar, despre care am aflat că acum este plecat din ţară, le-a poromis că vor fi amenajate laboratoarele astfel încât activitatea să nu fie afectată. În ceea ce ne priveşte pot să vă spun că am rezolvat toate obligaţiile inspectoratului şi nu vor exista posturi desfiinţate ca urmare a fuzionării celor două unităţi de învăţământ”, a spus inspectorul general şcolar din Argeş, Florin Gardin.

El a mai afirmat că în sediul Colegiului “Costin Neniţescu” ar urma să fie înfiinţat un liceu cu profil sportiv.

“Avem în mai multe unităţi şcolare clase cu profil sportiv. Sunt copii care au performanţe notabile şi vrem să-i reunim într-un liceu al lor pentru că e păcat să nu-i susţinem”, a spus şeful Inspectoratului Școlar Județean Argeş.

Acesta a precizat că în anul şcolar trecut alte două licee din Argeş au fost comasate şi nu au fost probleme în urma acestei decizii.

La Colegiul “Costin Neniţescu” din Piteşti învaţă 817 elevi şi lucrează 56 de cadre didactice titulare, la care se adaugă suplinitori.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU