29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:29

Elevă, în prag de comă alcoolică, închisă de un profesor în sala de sport, în Ilfov. Poliţiştii propun declinarea competenţei către DIICOT

spot_img

O elevă de 15 ani de la o şcoală din Ciolpani, care a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, a fost găsită de un profesor aproape în comă alcoolică, iar cadrul didactic a închis-o în sala de sport. Poliţia Ilfov, care a deschis o anchetă, a anunțat, miercuri, că a decis să trimită dosarul Tribunalului, cu propunere de declinare a competenţei către DIICOT.

Poliția Ilfov a precizat că, în baza unei sesizări făcute în 11 iunie de membri ai Consiliului de Administraţie al școlii și de către şi mai mulţi preşedinţi de clasă, poliţiştii din Snagov au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Poliţiştii din Snagov au extins cercetările cu privire la alte trei infracţiuni – pornografie infantilă, omisiunea sesizării şi act sexual cu un minor.

“Având în vedere cele de mai sus, la data de 23 iunie a.c., dosarul de urmărire penală a fost înaintat Tribunalului Ilfov cu propunere de declinare a competenţei către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, arată Poliția Ilfov.

Ancheta a început după ce o fată de 15 ani, elevă în clasa a VIII-a la o şcoală din Ciolpani, a băut alcool în unitatea de învăţământ împreună cu colegii, iar apoi a fost găsită de către un profesor şi închisă în sala de sport, ea fiind aproape în comă alcoolică. La finalul programului, fata a fost lăsată să plece acasă, însă a ajuns doar până într-un parc din fața școlii, unde a fost găsită de către un părinte.

De asemenea, copiii ar fi distribuit fotografii indecente cu fata, care ar fi fost făcute în afara şcolii.