3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 1:27
No menu items!

Elevă din Cluj, imunizată cu serul greșit. Nu a primit nici certificatul de vaccinare

spot_img

O fată de 17 ani a fost vaccinată din greșeală cu serul produs de Johnson&Johnson, la un centru de vaccinare din Cluj.

”M-am dus luni la centrul de vaccinare de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Am completat cererea și nu mi-a cerut vârsta, numai CNP -ul și datele de pe buletin (adresă, nume). M-am dus și m-am vaccinat cu Johnson și apoi mi-a spus doamna că nu aveam voie să mă vaccinez pentru că nu am 18 ani. Am ieșit și am stat 10 – 15 minute pentru a se vedea dacă apar semne adverse.

Atunci când a vrut să îmi iau certificatul de vaccinare mi-au spus că nu mi-l pot da pentru că nu am 18 ani și că mi-l vor da când o să fac 18 ani (în februarie 2022) sau când se rezolvă”, a relatat tânăra pentru Știri de Cluj.

Fata recunoaște că a fost alegerea ei să se vaccineze cu Johnson&Johnson, însă susține că nu a fost informată că serul este contraindicat pentru grupa de vârstă din care face parte.

”Au spus că își asumă greșeala, pentru că trebuiau să mă informeze. Acum mă simt puțin rău, dar cred că sunt efectele vaccinului”, a spus tânăra.

Un angajat al centrului a precizat că a fost raportată situația atât autorităților locale, cât și celor de la București, însă nu se poate face nimic până nu se ia o decizie în acest sens.

”S-a transmis mai departe către București problema și așteptăm un răspuns.

Tabletele permit înregistrarea în sistem a minorilor, dar nu și eliberarea de certificate dacă s-au vaccinat cu Johnson. Este o greșeală informatică.

Noi avem 500 de persoane pe zi la vaccin și numai un medic și trei asistente. Este un volum mare de muncă. Alături de tânără s-a vaccinat și tatăl ei, cu Pfizer. Tânăra a optat pentru Johnson.

Noi am raportat situația la DSP Cluj și la Primăria Cluj-Napoca și așteptăm răspuns”, a spus unul dintre angajații Centrului, portivit sursei citate.

Johnson&Johnson este un vaccin care se administrează persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste. Eleva din Cluj-Napoca ar fi trebuit să fie vaccinată cu Pfizer, care este folosit în cazul copiilor care au împlinit 12 ani.

                                                                                                                Adina Silav