20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:30
No menu items!

Elev de la Bolintineanu: „Am dat bani și n-am luat BAC-ul”

spot_img

Liceul Bolintineanu

Unul dintre elevii liceului Bolintineanu din Capitală, unde s-a fraudat BAC-ul vara trecută, le-a spus azi magistraților că a pus banii strânși de la colegi într-un pachet de șervețele, pe care i l-a dat unuia dintre profesorii supraveghetori. Audiat joi în fața instanței, Mircea Ionuț a povestit cum au strâns bani pentru profesori elevii din clasa lui, a XII-a D.

 S-au strâns bani și pentru suc și prăjituri, unii au dat, alții nu, câte 2,3,4 lei, cât avea fiecare. I-a strâns șefa clasei și o altă colegă. Am plătit, de asemenea, pentru albumul foto, 100-120 de lei și pentru robe, 100 de lei. În dimineața BAC-ului, s-au strâns bani pentru profesori, s-au pus într-un pachet de șervețele. Nu mai știu a venit cu inițiativa, dar am strâns ca să ne lase să copiem. Banii din șervețel mi-au fost dați mie. Am cerut să merg la baie și i-am dat domnului profesor. Mi i-au dat mie pentru că aveam mai mult tupeu. Mai bine nu dădeam, eu n-am luat BAC-ul.

 Mircea Ionuț, elev Dimitrie Bolintineanu

 Același elev a povestit despre directoarea liceului, Costica Vărzaru că în luna mai 2013, când se strângeau banii pentru banchet, a venit prin fiecare clasă și a cerut bani pentru protocol, un million.

Costica Vărzaru a fost amendată de instanță, la începutul acestui an, pentru că nu s-a prezentat la audieri, cu 500 de lei. Ea a fost interceptată atunci când discuta cu parlamentari, directori ai altor licee și șefi din Inspectoratul Școlar. Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență. Procurorii și polițiștii au descins, vara trecută, la Liceul Bolintineanu, chiar în prima zi de susținere a bacalaureatului. Directoarea Costica Vărzaru a fost reținută și zeci de elevi au fost duși la audieri.

S.M.