9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 20:25
No menu items!

Elev de 18 ani, accidentat mortal de o maşină condusă de un şofer băut

spot_img

Tânărul de 18 ani era olimpic la matematică şi informatică

ambulanta

Un tânăr de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi, olimpic la matematică, a murit, duminică seară, lovit de o maşină în timp ce se plimba pe şoseaua Ciric, după ce ieşise de la vot.

Accidentul s-a produs duminică seară, când tânărul de 18 ani ieşise de la vot, de la secţia amenajată la Şcoala nr. 10 din cartierul ieşean Tătăraşi, şi se plimba împreună cu un prieten în zona lacului Veneţia, pe şoseaua Ciric.

Băiatul, care circula pe marginea drumului, în afara părţii carosabile, a fost lovit de o maşină, iar paramedicii care au ajuns la faţa locului nu l-au mai putut salva, fiind declarat decesul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vîjiac, a precizat că şoferul care a provocat accidentul, în vârstă de 59 de ani, era băut.

Şoferul conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum l-a acroşat pe tânăr, care se deplasa în afara părţii carosabile, pe iarbă. Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi consum de alcool la volan“, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, citat de Mediafax.

În zona în care a avut loc accidentul nu sunt amenajate trotuare şi nu există şi nici iluminat stradal.

Tânărul de 18 ani care şi-a pierdut viaţa în accident era elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică “Grigore Moisil” din Iaşi şi era olimpic la matematică şi informatică.