16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:00

Elena Udrea: Și dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse ca DNA să ceară o pedeapsă mai mică în cazul meu

Fostul ministru Elena Udrea spune că în dosarul în care DNA a cerut pedepse de 12 ani de închisoare pentru ea și 15 ani de închisoare pentru Ioana Băsescu, procurorii vor pedepse mai mari decât pentru omor, viol sau pedofilie și că acuzațiile s-ar referi la referendumul din 2009, nu la campania prezidențială, însă „procurorii au amestecat intentionat lucrurile, ca sa il implice pe fostul presedinte Traian Băsescu”.

Elena Udrea susține că faptele la care s-au referit procurorii DNA nu există, deoarece “s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național”. 

“Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta: cum să ceri pentru implicarea în sustinerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”, a scris Elena Udrea pe pagina ei de Facebook.

Procurorul DNA a cerut, marți,, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală din 2009, pedeapsa maximă pentru fostul ministru al Dezvoltării. Pentru Elena Udrea s-a cerut pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte), iar pentru Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, s-a cerut pedeapsa de 15 ani de închisoare.

M. Nedelcu