Elena Udrea se întoarce în arestul Poliției

Curtea Supremă a decis arestarea deputatului în dosarul “Gala Bute”

Udrea_catuse_SZ 3

Un magistrat al Curții Supreme a decis, miercuri, arestarea preventivă a Elenei Udrea, în dosarul “Gala Bute”. Prin urmare, Udrea se va întoarce miercuri seara, în arestul Poliției Capitalei.

Mai exact, Curtea Supremă a admis cererea de arestare a procurorilor pentru numai patru din cele șase capete de acuzare formulate împotriva Elenei Udrea: trei infracțiuni de luare de mită și una de trafic de influență, fiind respinsă solicitarea anchetatorilor pentru tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În baza art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod procedură penală şi art.202 alin.1, 3, 4 lit.e Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatei Udrea Elena Gabriela pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 25 februarie 2015 până la 26 martie 2015, inclusiv, pentru: infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;  infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către S.C. Consmin S.A. infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. şi S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod penal şi art.309 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal, în legătură cu organizarea „Galei Bute” toate cu aplicare art.38 Cod penal.

În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie privind pe inculpata Udrea Elena Gabriela pentru: tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, prevăzută de art.32 alin.1 Cod penal raportat la art.181 alin. 1, 3 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal; infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.5 Cod penal. În temeiul art.230 Cod de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Udrea Elena Gabriela. Face aplicaţia în mod corespunzător a dispoziţiilor art.228 Cod de procedură penală. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

Curtea Supremă
minuta deciziei de arestare

Miercuri dimineață, la Curtea Supremă, Elena Udrea declara că este dezamăgită de faptul că există mulți oameni care nu au curajul să își asume lucrurile pe care le-au făcut și sunt bărbați care afirmă că “nici nu respirau” dacă nu îi lăsa ea.

Nu sunt cu ochii înlăcrimați, dar este trist să vezi că lucrurile pe care le-ai făcut cu bună-credință sunt puse sub semnul întrebării de oameni din jurul tău care au fost acolo și știu exact cât am făcut și câte aș fi dorit să schimb. (…)Sunt dezamăgită de faptul că o mulțime de oameni nu au curajul să își asume lucrurile pe care le-au făcut. Mă uit cum o mulțime de bărbați afirmă acum că nici nu respirau dacă nu îi lăsa să respire Elena Udrea. (…)În 2010, am spus, la o conferință publică, constructorilor să meargă la DNA dacă cineva le cere șpagă în minister, să meargă la DNA dacă cineva invocă numele meu în fața lor, dacă cineva invocă numele unei firme care ar avea legătură cu mine, pentru că aceste lucruri sigur nu sunt adevărate sau, dacă este vorba de a li se cere șpagă, desigur lucrul ăsta trebuie să fie reclamat DNA-ului. Aveam informații că se întâmplau lucrurile acestea în general.

Elena Udrea

Elena Udrea a recunoscut că în calitate de politician a făcut unele greșeli, însă susține că a fost un ministru bun. Ea a refuzat să comenteze despre vizita pe care i-a făcut-o acasă fostul președinte Traian Băsescu.

R.D.

NICIUN COMENTARIU