14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 16:38

Elena Udrea rămâne liberă

spot_img

Magistrații ÎCCJ au respins, joi, contestația DNA de solicitare a controlului judiciar pe numele Elenei Udrea, decizie luată și de Curtea de Apel București pe 5 martie. Procurorii au susținut că Udrea a mai fost plecată din țară și până la o decizie definitivă în dosarul său de corupție, se impune măsura obligativității de a nu părăsi teritoriul.

La rândul său, Elena Udrea a declarat că a revenit în țară tocmai pentru că are încredere în justiție, iar în ultimii doi ani, s-a prezentat la fiecare termen la care a fost chemată, indiferent în care dintre dosare.

Fostul ministru al Dezvoltării nu crede că a afectat independența justiției prin afirmațiile pe care le-a făcut atunci când a aflat că în primă instanță, este condamnată la 8 ani de închisoare. Ea a spus, atunci, că decizia judecătoarei este absurdă:

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei. 

La termenul de astăzi, Udrea a susținut că singura soluție să poată obține achitarea într-un dosar este de a se prezenta în fața instanței, ca să se poată apăra.

“Cât priveşte faptul că m-aş fi exprimat în faţa presei şi aş fi criticat decizia instanţei de fond, în continuare consider că e o decizie profund ilegală, profund imorală şi nedreaptă, şi nu consider că am încălcat cu ceva independenţa justiţiei sau am afectat în vreun fel deciziile fostei judecătoare sau viitorilor judecători în acest dosar prin faptul că mi-am spus un punct de vedere”, a declarat Udrea. 
 

Curtea de Apel Bucureşti a respins în 5 martie cererea DNA de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar după decizia de condamnare la 8 ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009. astfel că, până la o decizie definitivă Udrea poate pleca din ţară.

Elena Udrea a fost condamnată tot de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009.