18.4 C
București
marți, 24 mai 2022 - 23:37
No menu items!

Elena Udrea rămâne în arest. Instanța din Bulgaria i-a respins cererea de arest la domiciliu

spot_img

Elena Udrea va rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel din Sofia i-a respins, joi, cererea de arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă.

Potrivit Antena 3, Curtea de Apel din Sofia s-a pronunţat, joi, pe cererea Elenei Udrea de înlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsă.
 
Decizia magistraţilor bulgari este definitivă.
 
Miercuri, judecătorii din Bulgaria au amânat cu cinci zile, pentru 19 aprilie, pronunţarea în dosarul în care se discută extrădarea Elenei Udrea în România. Magistraţii au decis să ceară informaţii suplimentare de la autorităţile române, inclusiv despre condiţiile de detenţie din România.
 
 
Joia trecută, pe 7 aprilie, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.
 
La două ore după sentința dată de magistrații Înaltei Curți, poliția s-a deplasat la casa din Corbeanca a fostului ministru al Dezvoltării și Turismului, unde se afla doar partenerul de viață al acesteia, Adrian Alexandrov. Poliția a dat-o ulterior pe Elena Udrea în urmărire generală, aceasta fiind reținută în Bulgaria. 
 
Raluca Dan