15.2 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 20:41

Elena Udrea, prima victorie din pușcărie: arestul central primește wc-uri și dușuri noi

spot_img

IGPR a postat pe 5 martie un anunț de licitație pentru achiziționarea de wc-uri turcești și dușuri antivandalism

images

Elita politicii românești din arest a devenit motiv de modernizare a domiciului temporar a acesteia. Conform anunțului postat de Inspectoratul General al Poliției Române, suma estimată pentru noile achiziții este de peste 270.000 de lei. Banii se vor atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri nerambursabile.

Denumire contract: Vase wc tip turcesc și dușuri antivandalism în cadrul proiectului Consolidarea capacității sistemului de reținere și arestare preventivă de a se alinia la standardele internaționale în materie de drepturi fundamentale ale omului

anunț IGPR

62 de aresturi și locuri de deținere care vor fi dotate cu noile vase – scaune, capace, cuve, rezervoare, conform aceluiași anunț. Așadar, arestații și deținuții nu scapă de wc-urile turcești, care doar vor fi înlocuite cu altele noi. Specialiștii în yoga susțin însă că cea mai sănătoasă metodă medicală de curățare a colonului și prevenire a apariției hemoroizilor este folosirea wc-ului turcesc.

Pe lângă achizițiile de noi vase, se vor schimba și țevile și alte instalații sanitare, iar celulele vor fi zugrăvite. Data limită de deschidere a ofertelor este 23 martie.

Ministerul Justiției, IGPR și Administrația Penitenciarelor au început un program de renovare a penitenciarelor și aresturilor, cu bani dintr-un proiect cu fonduri norvegiene, primite în 2013. Măsurile au fost puse în practică însă imediat după ce Elena Udrea s-a plâns în Parlament de condițiile din arest.

M. Nedelcu