1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 2:14
No menu items!

Elena Udrea i-a scris o scrisoare lui Victor Ponta

spot_img

Ponta_Udrea_SZ

Deputatul Elena Udrea, membră a PMP, a redactat o scrisoare deschisă către premierul Victor Ponta în care îi face un adevărat bilanț-rechizitoriu al guvernării. Udrea nu evită să folosească un limbaj extreme de dur, pe modelul președintelui Traian Băsescu. Scrisoarea deschisă a fost postată pe pagina oficială a Partidului Mișcarea Populară (PMP), www.pmponline.ro.

Scrisoare deschisă către Victor Ponta

Azi se împlinesc 2 ani de când ați ajuns prim-ministru în România, cu sprijinul decisiv al baronilor PSD și al domnului Crin Antonescu, profitând din plin de traseiştii politici pe care apoi i-aţi glorificat.

Între timp, aţi rămas singur la guvernare, şi, ca un veritabil dictator, v-aţi executat politic aliaţii, pe care i-aţi aruncat ca pe o măsea stricată şi cărora le-aţi atârnat de picioare piatra de moară a destrămării Frankenstein-ului politic numit USL.

Sunteți în fruntea unui guvern care se bucură de o largă susţinere parlamentară și totuși începeți să vă comportați ca un monarh absolut, legiferând prin sute ordonanţe de urgenţă, multe dintre ele neconstituţionale.

Jandarmii vă cară trupul ca pe sfintele moaște, primarii rup ușile judecătorilor pentru a vă anunța augusta prezență, biroul dumneavoastră a ajuns call center pentru trafic de influență, iar televiziunile celor pe care îi îmbogăţiţi şi le promiteţi că îi protejaţi de Justiţie intonează imnuri întru slava veşnică a campionului lor.

Paradoxul este acela că sunteți de fapt un rege vasal. Baronii locali, care în mod nominal sunt subordonații dumneavoastră, vă au la dispoziție. Sunteți supusul lor și sunteți dependent de ei. Sunteţi păpuşa perfectă pentru căpuşele PSD însetate de bani publici. Le dați mii de hectare de teren, porturi și fonduri bugetare ca să primiți la schimb voturi în mai și în noiembrie.

Curajul dumneavoastră, de care faceți paradă în emisiunile de tip laudatio, se sprijină pe resursele bugetului de stat și pe puterea feudală a baronilor locali. Fără aceste două puncte de sprijin, ați fi, cu siguranță, doar o virgulă între subiect și predicat, adică o eroare politică.

Creșterea economică de anul trecut, cu care insistați să vă lăudați, s-a realizat în ciuda politicilor guvernului pe care-l conduceți și nu datorită lor. Ați sufocat mediul de afaceri cu 36 de noi impozite și taxe, n-ați fost în stare să semnați noi proiecte pentru absorbția de bani europeni, iar colectarea veniturilor la buget este o glumă pe care o spun evazioniştii români de la Monte Carlo cu care sunteţi prieten.
Peste toate stă însă eșecul major al creșterii șomajului: o economie aflată în ascensiune pierde locuri de muncă. Ați eșuat, deci, în cea mai importantă misiune guvernamentală: crearea de noi locuri de muncă. Creșterea economică din 2013 n-a fost pentru români, ci pentru baronii locali.

Politicile dumneavoastră bugetare de azi sunt la fel ca cele din 2012, precedentul an electoral: tăiați fondurile pentru investiții și sacrificați creșterea economică ca să aveți bani pentru nevoile baronilor locali. Sunteţi ca un junkie: furaţi din casă şi vindeţi tot ca să vă astâmpăraţi viciul. Vă pregătiți pentru această toamnă să vă faceți campania electorală prezidențială pe bani publici. Ați crescut forțat veniturile bugetului de stat prin majorarea accizei la carburanți, afectând grav nivelul de trai al tuturor românilor, și ați redus masiv investițiile publice, creându-vă spațiu pentru a manipula bugetul în folos electoral propriu.

Politica dumneavoastră externă este un amestec de lașitate, țâfnă și iresponsabilitate. Fugiți din fața oficialilor americani care ne vizitează țara, le transmiteți direct și indirect liderilor europeni să se uite în altă parte atunci când atacați sau blocați justiția, dați declarații stupide și periculoase despre războaie care pândesc România.

Domnule Ponta, sunteți piatră de temelie pentru regimul corupților, dar piatră de moară pentru România. Ați visat să fiți Adrian Năstase II și ați ajuns Victor Ponta XO, adică un x și un zero pe tabla de joc a baronilor. V-aţi anunţat drept micul Titulescu şi v-aţi transformat în micul Ceauşescu.

Mișcarea Populară își propune să vă dea jos de la putere, ca să dea României o șansă pentru dezvoltare. Vom face primul pas pe 25 mai, când românii vor veni la vot pentru a da un semnal că România nu vrea să fie înfeudată și umilită. Mișcarea face schimbarea, iar schimbarea înseamnă JOS REGIMUL BARONILOR, JOS VICTOR PONTA!

7 mai 2014

Elena Udrea
deputat PMP

Valeriu Motoc