1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 12:29
No menu items!

Elena Udrea, exclusă din lista lui Cristian Preda

spot_img

Fostul ministru nu s-a înscris în lista pentru șefia PMP

Udrea_Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a scris, joi, pe blogul personal, că face un apel către colegii săi din PMP – să se înscrie pe lista partidului la alegerile interne, pentru a candida la o poziție de conducere în cadrul Congresului PMP. Preda propune o conducere colectivă a formațiunii politice, formată din intelectuali, însă printre numele menționate de europarlamentar nu se regăsește și cel al fostului ministru Elena Udrea.

În PMP există cinci politicieni care au fost, de-a lungul timpului, descriși ca “reformiști” în opinia publică sau care au fost asociați cu un stil politic ce vădea o schimbare în raport cu fesenismul, nume generic pentru post-comunismul românesc.
Este vorba despre: Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Toader Paleologu, Adrian Papahagi și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Cristian Preda. (…) După ce PMP a dovedit că poate trece pragul electoral – din 1996 încoace, doar trei partide noi au mai făcut asta – avem șansa de a participa la redefinirea câmpului politic românesc. Găsirea unei formule inteligente pentru prezidențiale, ca și organizarea în teritoriu a partidului în vederea alegerilor din 2016 reprezintă provocări serioase pentru fiecare dintre noi. Reformiștii pot reuși dacă participă la un efort comun, în interiorul unei echipe care știe să combine resursele diverse de care dispune PMP. Nu vom putea avea doar un partid de reformiști, fiindcă suntem prea puțini, dar avem șansa unui partid în care politicieni reformiști au – pentru prima dată după 1989 – un cuvânt greu de spus. Fac un apel public către colegii mei să se înscrie, la rândul lor, în cursa pentru pozițiile de autoritate din sânul PMP, poziții care vor fi ocupate prin votul congresului, ce va fi organizat peste două zile. Sunt convins că în PMP ar putea fi reunită o majoritate consistentă care să susțină asocierea tuturor reformiștilor la decizie. Contextul politic actual ne cere să acționăm.

Cristian Preda
europarlamentar

Cristian Preda a ținut să precizeze că s-a înscris la alegerile interne din PMP, pentru a candida la funcția de vicepreședinte. “În ceea ce mă privește, m-am înscris în competiția internă pentru a ocupa o poziție de vicepreședinte”, a mai scris europarlamentarul.

Elena Udrea nu şi-a depus, până în acest moment, candidatura pentru funcţia de preşedinte al PMP, iar termenul limită expiră în seara zilei de 5 iunie.

Primul Congres al PMP, unde vor fi aleși prin vot direct preşedintele partidului, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi și secretarii executivi ai partidului, va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

D.M.