9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:10

Elena Udrea, după ce a fost condamnată la 8 ani de închisoare: “Judecătorul a răspuns la o comandă! Doamna Kovesi nu iartă și nu uită!”

Elena Udrea a declarat, revoltată, în direct la Antena 3, că decizia judecătoarei de azi, de a o condamna pentru mai multe fapte la o pedepasă cumulată de 8 ani de închisoare, este o comandă pe care judecătorul a îndeplinit-o pentru procurorii doamnei Kovesi, fosta șefă a DNA care “a fabricat” acest dosar. 

”Era suficient să mă condamne pe o singură acuzație. De ce trebuia să mă condamne pe toate? Această femeie judecător a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”, a declarat Elena Udrea în direct la Antena 3, într-un dialog cu realizatorul emisiunii “Esențial”, Ana Maria Roman.  

Elena Udrea mai susține că tot dosarul, dar și sentința din primă instanță au fost date și făcute ”la comandă”.

“Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben. Nu știu dacă de la SRI, habar nu am dacă există o miză. Eu am sperat că nu mai sunt o miză pentru nimeni. Am sperat că voi avea parte de o judecată corectă (…) Nu cred că în țara asta se mai poate face dreptate. (….) Cred că este o răzbunare în continuare. Cred că doamna Kovesi nu iartă și nu uită”, a încheiat Elena Udrea. 

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu la 5 ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită au fost confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.