12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:40

Elena Udrea către deputați: Fiți convinși că va veni și rândul vostru! / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi “pentru” şi 119 “împotrivă”, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

  • UPDATE

Voturile deputaților în cazul cererilor de reținere și arestare a Elenei Udrea sunt renumărate, deoarece au fost constatate “vicii de procedură”, a anunțat Comisia de numărare a voturilor.

Deputatul Elena Udrea le-a transmis miercuri, în plen, colegilor parlamentari că le va veni și lor rândul și vor “exploda” acuzații la adresa lor, indiferent cât “de parteneri cu sistemul” se consideră.

Deputatul Elena Udrea poate fi urmărit penal, după ce plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale, cu 193 de voturi “pentru” și 106 “împotrivă”.

În privința cererilor de reținere și arestare formulate de procurori, au fost  119 de voturi “pentru”, dar numărul necesar ar fi fost de 122.

Deputatul Mişcării Populare a susţinut, înaintea votului, că DNA “se amestecă în lupta politică sacrificând imaginea României”, aducând în discuţie dosarul în care premierul Victor Ponta este judecat şi susţinând că se încearcă schimbarea Guvernului “prin folosirea procurorilor”.

Dragi colegi de la Putere sau din Opoziție, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă considerați astăzi, fiți convinși că va veni și rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzații la adresa voastră, așa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzații ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veți mai folosi sistemului pentru a pune mâna și pe guvernare va trebui să alegeți — plecați de bunăvoie acasă sau plecați la pușcărie.

Elena Udrea

Ea a susținut că vor prelua puterea doar cei care sunt “pe placul sistemului”, “care vor fi gata să execute ordine” și “să lase sistemul să conducă în locul lor”. Udrea a adăugat că opoziţia, cea care are dreptul să-şi dorească să formeze Guvernul, cu atât mai mult cu cât au şi câştigat alegerile prezidenţiale, nu ar trebui să accepte să preia puterea “prin astfel de manevre”, pentru că odată distrus jocul democratic, acum în folosul lor, “mâine li se va întâmpla la fel când sistemul va considera că nu sunt suficienţi de obedienţi şi că trebuie schimbaţi”.

Sofia Marinescu