1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:25
No menu items!

Elena Udrea, audiată la DNA. FOTOGALERIE

spot_img

Liderul PMP, candidatul susținut de Traian Băsescu la prezidențiale, a intrat în sediul DNA, miercuri seara, în jurul orei 19.15

Udrea 5_SZ

Elena Udrea – președinte PMP și candidatul susținut de președintele Traian Băsescu la alegerile prezidențiale – este audiată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar în care este anchetat și primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan – “Pinalti”. 

Udrea a intrat în sediul DNA, miercuri seară, în jurul orei 19.15. Elena Udrea a precizat că este audiată ca martor în acest caz.

Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, este urmărit penal în acest caz de procurorii DNA, sub acuzația că, în 2009, folosindu-se de interpuşi, dar și de funcția din partid, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ.

Anchetatorii susţineau în iunie anul acesta că Gheorghe Ştefan a deţinut prin interpuşi o societate comercială între anii 2010-2012, deşi funcţia de primar îi interzicea acest lucru. Societatea ar fi obţinut contracte de finanţare a lucrărilor de alimentare cu apă a mai multor comune din judeţ. Pentru a obţine contractele de la Ministerul Dezvoltării, procurorii susţin că primarul şi-a folosit influenţa politică, fiind preşedintele filialei PDL din Piatra Neamţ.

Ancheta a început la jumătatea lunii februarie, când procurorii anticorupţie au descins la mai multe institutii și firme din Piatra Neamţ de care este legat numele lui Gheorghe Ştefan, supranumit “Pinalti”. Anchetatorii au mers şi la sediul clubului de fotbal Ceahlăul, unde preşedinte de onoare este tot Gheorghe Ştefan. După mai bine de zece ore de verificări, procurorii au plecat cu mai multe sacoşe, pline cu documente.

S.Z.