27.8 C
București
joi, 18 august 2022 - 0:40
No menu items!

Elena Udrea află luni seara dacă parlamentarii avizează arestarea sa

spot_img

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat vineri că ședința plenului pe tema cererilor DNA care o vizează pe Udrea s-a putea încheia luni, în jurul orei 21.00

Elena_Udrea_SZ

Conducerea Camerei Deputaţilor a luat, vineri, în discuţie alte două cereri trimise de DNA, referitoare la Elena Udrea, una privind încuviinţarea urmăririi penale ca urmare a nerespectării controlului judiciar şi o alta de reţinere şi arestare preventivă pentru nerespectarea controlului judiciar.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, ca şi în cazul cererilor anterioare, să le trimită Comisiei Juridice, pentru raport.

Am avut două cereri, una din partea Procurorului General pentru un nou dosar, o nouă ridicare de imunitate pentru deputatul Elena Udrea într-o cauză strict legată de activitatea domniei sale de ministru al dezvoltării regionale; în cea de-a doua, ministrul justiţiei cere ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea preventivă în dosarul «Gala Bute».

Valeriu Zgonea
președinte, Camera Deputaților

Zgonea a specificat faptul că cele două dosare, respectiv „Microsoft” şi „Gala Bute” , în care DNA a trimis diferite solicitări Camerei Deputaţilor în legătură de Elena Udrea, şi care sunt deja în lucru la Comisia juridică, au şi două cereri de reţinere şi arestare preventivă.

Zgonea a spus că în cazul cererii de reţinere şi arestare preventivă, termenul pentru raport dat Comisiei juridice este de trei zile, respectiv până luni inclusiv, în timp ce raportul pentru ridicarea de imunitate nu are un termen strict, dar se va încerca şi ca acest raport să fie elaborat „de îndată”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că în plenul de luni este posibil să fie supuse votului trei dintre cererile DNA, două privind încuviinţarea ridicării imunităţii în dosarele „Gala Bute” şi „Microsoft” şi una de încuviinţare a arestării preventive.

Luni, în plen, vom avea susţinerea din partea doamnei deputat, dacă este cazul, a punctului său de vedere şi votul cu bile. Asta ne aduce în situaţia în care, dacă începem la 17.30 şedinţa, probabil că pe la ora 21.00 vom încheia, pentru că se va vota fiecare cerere în parte prin vot secret, cu bile.

Valeriu Zgonea
președinte, Camera Deputaților

Deputaţii din Comisia juridică se vor întâlni „în regim de urgenţă”, duminică, la ora 16.30, pentru a discuta cele solicitările DNA referitoare la încuviinţarea arestării Elenei Udrea.