22.3 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 22:01
No menu items!

Electrogrup ia finanțări de 11 mil. € de la EximBank pentru dezvoltarea exporturilor

spot_img

Banca de stat EximBank a anunțat că a acordat companiei Electrogrup un pachet financiar în valoare totală de 11 milioane de euro destinat in special exportului de servicii. Electrogrup este unul dintre jucătorii de top din sectorul construcțiilor de infrastructură energetică, de telecomunicații și civilă.

Pachetul de finanțare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activității curente a companiei și un plafon de garanții ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiții în Polonia, unde compania deține o subsidiară.

“Avem încredere că acordul încheiat cu Electrogrup reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Și asta pentru că preocuparea noastră rămâne aceea de a construi o relație solidă cu mediul de afaceri prin susținerea proiectelor de business derulate local, cât și a celor care fac parte din programe de investiții complexe, cu participare internațională, unde firmele românești își pot valorifica nivelul ridicat de competență”, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Electrogrup, companie înființată în anul 1997 de fraţii Teofil şi Simion Mureşan din Cluj, este una dintre puținele societăți comerciale românești care și-au extins consistent activitatea în străinătate. Compania și-a deschis în ultimii ani subsidiare în țări precum Germania, Rusia și Polonia, participând în calitate de constructor, la o serie de proiecte de investiții derulate în statele respective.

’’Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructurăîn România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom crește expertiza în Germania, Rusia, UK, Polonia și alte țări, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc”, a spus Teofil Mureşan, fondator şi acţionar al Electrogrup.

Electrogrup are peste 400 de angajați, iar pentru 2017 a bugetat o cifră de afaceri de 256 milioane de lei, din care ponderea exportului este de aproximativ 30%.

T.S.