3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:18
No menu items!

Electrica SA a raportat un profit de 306 mil. lei la nouă luni, în creștere anuală cu 4%

spot_img

Compania a reușit să scadă costurile de achiziție

electrica 3

Electrica SA, cea mai mare companie de distribuţie şi furnizare de energie electrică, a înregistrat, în primele 9 luni ale acestui an, un profit net consolidat de 306 milioane lei, în creștere cu 12 milioane lei, respectiv cu 4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, excluzând participaţiile minoritare transferate.

”Profitul operational în primele 9 luni din 2014 a fost de 372 milioane lei, cu 3% mai mare decât în perioada similară din 2013”, potrivit unui comunicat al companiei.

Veniturile au totalizat, în perioada menţionată, 3,55 miliarde de lei, în scadere cu 412 milioane lei, respectiv 10%, faţă de primele 9 luni din 2013. În acelaşi interval de timp, Electrica SA a reuşit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, pana la 3,18 milioane lei.

În cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% faţă de trimestrul al doilea din 2014.

Ioan Roşca, directorul general al companiei, spune că a continuat politica de monitorizare strictă și de reducere a costurilor, conform principiilor guvernanței corporative.

”Explicaţia scăderii venitului se regăseşte în evolutia consumului de energie in linie cu consumul national, în pierderea unor consumatori care ne provocau probleme în zona de lichidităţi, precum şi în preţurile finale la consumatorii din piaţa competitivă. De remarcat este că, în acelaşi timp, am reuşit să reducem semnificativ costurile, în primul rând prin achiziţia de energie la preţuri mai mici, precum şi prin creşterea eficientei în zona cheltuielilor operaţionale”

Ioan Roșca, director general Electrica SA

Cel mai mare acționar al Electrica SA este statul român, prin Ministerul Economiei, cu 48,78%. Compania a fost privatizată, în iulie, când statul a cedat pentru 1,9 miliarde de lei 51% din acțiuni, care au fost listate la București și Londra.