-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 4:38
No menu items!

Elan Schwartzenberg, vânat de DNA, pe aeroportul din Paris? FOTO

spot_img

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fostul patron al Realitatea TV, aflat în atenția DNA în dosarul privind insolvența postului de televiziune, pare a fi fost văzut pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Omul de afaceri nu are nicio interdicție de a se deplasa, deși el se ferește să mai ajungă în România, unde există un dosar în care sunt cercetate mai multe persoane, printre care și fratele său, Fabian Schwartzenberg, pentru spălarea banilor și alte infracțiuni, în dosarul privind insolvența Realitatea TV. Elan Schwartzenberg a fost fotografiat, pe 14 ianuarie 2016, în timp ce aștepta un avion, pe Aeroportul Charles de Gaulle, din Paris.

Elan Schwartzenberg a fost citat, în urmă cu doi ani, la DNA, pntru a fi audiat în acest dosar, însă omul de afaceri nu s-a prezentat, ba chiar a plecat din țară. Ulterior, a fost filmat în timp ce încerca, în urmă cu exact doi ani, să-l întâlnească pe fostul președinte Traian Băsescu în cadrul unei vizite a acestuia în Israel.

Elan Schwartzenberg a venit, iniţial, la mormântul lui Theodor Herzl, din Cimitirul Eroilor, unde trebuia să se depună o coroană de flori, însă cum programul s-a schimbat în ultimul moment, a plecat spre memorialul Yad Vashem a cărui vizită era în programul fostului şef al statului. Surprins de reporterii Gândul la Muntele Herzle, Schwartzenberg a refuzat să explice motivele prezenţei sale. Surse din delegaţie au confirmat pentru Gândul prezenţa ulterioară la Memorialul Holocaustului, susţinând că nu ar fi reuşit să se întâlnească cu preşedintele, care însă a întârziat câteva minute la ceremonia aprinderii Flăcării Veşnice la Yad Vashem.

Elan Schwartzeberg_SZ

Andrei Tudor