1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:41
No menu items!

Egiptul vrea să intervină împotriva Israelului, în Fâșia Gaza

spot_img

Două rachete au fost trase de către militanţii Hamas asupra Ierusalimului, însă nu au lovit zone locuite, relatează presa israeliană. Rachetele au căzut în afara oraşului şi nu au provocat victime sau pagube materiale.
Loviturile au fost revendicate de către mişcarea Hamas, care a precizat că rachetele au fost o variantă îmbunătăţită a proiectilelor Kassam, denumite M-75. Hamas a anunţat că ţinta atacurilor a fost sediul Parlamentului israelian, Knesset.
Anterior, două proiectile au fost trase de către gruparea Hamas asupra capitalei Israelului, Tel Aviv, dar rachetele au fost distruse în aer de către sistemul israelian anti-racheta. De la începutul conflictului din Israel şi Hamas, palestinienii din Fâşia Gaza au tras peste 550 de rachete spre localităţile israeliene.

Egiptul, gata de război

Preşedintele Egiptului, Mohammed Morsi, a declarat că noul Egipt este total diferit de cel din perioada dictatorului Hosni Mubarak, şi că este gata să intervină pentru a opri atacul israelian în Gaza. Morsi a spus că ceea ce se întâmplă în fâşia Gaza este o gravă agresiune împotriva umanităţii şi că autorităţile de la Cairo nu vor lăsa Gaza să lupte singură.