23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:39
No menu items!

Egiptul renunță la restricțiile privind fotografiile în spaţiile publice. Ce reguli rămân în vigoare

spot_img

Vești bune pentru turiștii care merg în Egipt. Ministerul Turismului a anunțat că se renunță la interdicții pentru fotografii amatori, cu mici excepții însă. Legea interzice în continuare fotografierea copiilor și pozele care pot „afecta imaginea țării”, informează The Guardian.

În ultimele luni, vloggerii străini au atras atenţia asupra practicii autorităţilor egiptene de a opri persoanele care fac fotografii şi înregistrări video, chiar şi în siturile turistice, şi de a confisca echipamentele foto.

Într-o declaraţie, Ministerul Turismului şi Antichităţilor din Egipt a anunţat că, miercuri, cabinetul ţării „a aprobat noi reguli pentru fotografierea de uz personal”, atât pentru rezidenţi, cât şi pentru turişti. „Realizarea de fotografii folosind toate tipurile de aparate foto tradiţionale, aparate digitale şi camere video va fi permisă gratuit. Nu este necesară obţinerea prealabilă a unui permis”, se arată în comunicatul de presă.

Atât cetăţenii egipteni, cât şi turiştii străini s-au plâns de faptul că autorităţile au cerut permise pentru fotografierea în zone publice şi, uneori, au confiscat aparate foto şi au interzis fotografierea chiar dacă există un permis.

Restricţiile vor rămâne în vigoare pentru fotografierea copiilor şi pentru fotografiile comerciale, arată însă sursa citată. De asemenea, „este interzis să se facă sau să se distribuie fotografii ale unor scene care pot, într-un fel sau altul, să dăuneze imaginii ţării”.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO: Wikipedia