28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:31
No menu items!

Egiptul își mută capitala de la Cairo. Noua locație va găzdui 6,5 milioane de locuitori

spot_img

Guvernul din Egipt a hotărât mutarea capitalei administrative de la Cairo. Noua capitală administrativă va putea găzdui 6,5 milioane de locuitori și se află la est de actuala capitală. Anunțul a fost făcut, miercuri, de un purtător de cuvânt al administrației prezidențiale.

Procesul de transferare al birourilor guvernamentale în noua locație, va începe în luna decembrie. 

”Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi “a ordonat guvernului să înceapă transferul către districtul guvernamental din Noua Capitală Administrativă, din decembrie, pentru o perioadă de probă de şase luni,” a transmisun purtător de cuvânt al administrației prezindențiale potrivit Reuters.

Orașul, cunoscut pur și simplu drept Noua Capitală Administrativă, este proiectat să funcționeze cu tehnologie inteligentă pe teren virgin, departe de aglomerația și haosul din Cairo, oferind locuitoriul accesul la  universități, facilități de agrement și un cartier diplomatic.

Orașul inteligent” de înaltă tehnologie, poate găzdui 6,5 milioane de locuitori și va ajuta la reducerea aglomerației din Cairo. Va include un cartier guvernamental, un cartier de afaceri, parcuri vaste și un cartier diplomatic.

În inima orașului, muncitorii fac deja ultimele retușuri unui bulevard de ministere, care reflectă arhitectura templelor faraonice și se învecinează cu un complex islamic, două clădiri ale parlamentului cu cupole și un complex prezidențial întins.