9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:48
No menu items!

Egipt: Justiţia ordonă plasarea în arest preventiv a lui Morsi

spot_img

Egipt: Justiţia ordonă plasarea în arest preventiv a lui Morsi

Un tribunal din Cairo a ordonat, vineri, plasarea în arest preventiv a preşedintelui înlăturat de la putere, Mohamed Morsi, pentru legături cu mişcarea radicală palestiniană Hamas, pentru atacuri contra poliţiei şi evadare din închisoare la începutul lui 2011, informează AFP, citând agenţia de presă egipteană Mena.

Morsi, deţinut în secret de armată de la destituirea sa, la 3 iulie, a fost plasat oficial în detenţie pentru o durată maximă de 15 zile, în cadrul acestei proceduri privind presupusa sa implicare în atacuri împotriva poliţiei, imputate Hamas, în timpul predecesorului său, Hosni Mubarak , evadarea sa din închisoarea Wadi Natroun, trădare de stat şi infracţiuni de ordin economic, a precizat agenţia.

Decizia justiţiei egiptene de a-l plasa în detenţie preventivă pe Mohamed Morsi pentru fapte comise în ultimele zile ale epocii lui Hosni Mubarak reflectă o „revenire” a vechiului regim, cel al lui Hosni Mubarak, au apreciat vineri Fraţii Musulmani.

Acuzaţiile împotriva lui Mohamed Morsi „sună ca o răzbunare a vechiului regim, ceea ce indică o revenire a sa în forţă”, a afirmat un purtător de cuvânt al mişcării Gehad el-Haddad.

C.I.