2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:28
No menu items!

Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi în explozia produsă la un sediu al forţelor de securitate

spot_img

Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi în explozia produsă la un sediu al forţelor de securitate

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 24 au fost rănite într-o explozie produsă în noaptea de marţi spre miercuri în faţa sediului forţelor de securitate din oraşul Mansoura din Delta Nilului (departamentul Daqahliya), potrivit unei surse de securitate, citate de agenția Xinhua.

„Persoana ucisă este un recrut în poliţie, în timp ce 22 de reprezentanţi ai forţelor de securitate şi doi civili au fost răniţi”, a anunțat generalul de brigadă Saeed Emara, şeful Departamentului de urmărire penală din Daqahliya.

Conform AP, persoane necunoscute au aruncat o bombă artizanală asupra sediului forţelor de securitate din acest oraş, în contextul violenţelor care au cuprins mai multe localităţi egiptene în urma înlăturării de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către forțele armate.

Pentru a evita acuzaţiile de escaladare a tensiunilor, Partidul Libertate şi Justiţie (FJP), aripa politică a mişcării Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provine şi Mohamad Morsi, a condamnat atacul cu bombă împotriva sediului forţelor de securitate în Daqahliya.

C.I.