13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:56
No menu items!

Egipt: Cel puţin 15 morţi în incidente armate la unitatea militară unde este deţinut Mohamed Morsi – UPDATE

spot_img

Egipt: Cel puţin 15 morţi în incidente armate la unitatea militară unde este deţinut Mohamed Morsi

Cel puţin 15 persoane au murit, luni dimineaţă, în incidentele ce au avut loc în zona unităţii militare unde este deţinut fostul preşedinte Mohamed Morsi.

Armata egipteană a afirmat că în zorii zilei cazarma sa a fost atacată, în timp ce Fraţii Musulmani susţin că armata este cea care a deschis focul împotriva simpatizanţilor acestei mişcări prezenţi în acel loc, transmite agenţia Reuters.

Conform anunţului Gărzii Republicane, „un grup terorist” a atacat această unitate militară, un soldat fiind ucis şi alţi 40 răniţi. Totdată,armata precizează că cinci dintre atacatori şi-au pierdut viaţa, însă Fraţii Musulmani susțin că 34 dintre simpatizanţii ei care manifestau în faţa cazărmii au fost ucişi după ce armata a deschis focul asupra lor.

UPDATE

Numărul victimelor atacului întreprins de un grup de persoane înarmate asupra sediului Gărzii Republicane din Cairo a crescut la 42, au declarat pentru televiziunea publică egipteană surse apropiate Fraţilor Musulmani, care au acuzat armata de atac armat împotriva protestatarilor pro-Morsi. Un bilanţ anterior furnizat de un responsabil din Ministerul egiptean al Sănătăţii indica 34 de morţi şi 300 de răniţi.

La rândul lor, Fraţii Musulmani susţin că 52 de persoane au fost ucise, printre care cinci copii, iar peste 1.000 au fost rănite, informeazăRIA Novosti.

C.I.