8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 7:37

Egalitate inedită în Consiliul județean. Cum vor funcționa alianțele

spot_img

O situaţie inedită a rezultat la Consiliul Judeţean Tulcea în urma alegerilor locale, întrucât PNL a obţinut 13 mandate, PSD – 12, Pro România a luat 3 mandate, iar Partidul Mişcarea Populară – două mandate. În cazul în care alianţele vor fi PNL-PMP şi PSD-Pro România atunci acestea vor avea fiecare 15 mandate, iar balanţa va fi înclinată de preşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Horia Teodorescu, relatează news.ro.

În urma alegerilor din 27 septembrie pentru Consiliul Judeţean Tulcea, Partidul Naţional Liberal a obţinut 34,62% din voturi, fiind urmat la mică distanţă de Partidul Social Democrat cu un scor de 34,35%, de Pro România – 7,52% şi de Partidul Mişcarea Populară – 5,23%.

Autoritatea Electorală Permanentă a stabilit cum se face distribuţia mandatelor. Astfel, PNL are 13 mandate, PSD – 12, Pro România – 3 şi PMP – 2.

În cazul în care partidele de stânga vor face o alianţă şi cele de dreapta o altă alianţă, atunci acestea vor avea un număr egal de mandate – 15.

Balanţa va fi înclinată de preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, ales pentru un nou mandat din partea PSD. El l-a învins pe candidatul PNL, George Şişcu, la o diferenţă de cinci procente.