12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 16:12

Efectul restricțiilor COVID-19 în Mexic: Se moare de alcool contrafăcut

spot_img

Cel puțin 70 de oameni au murit în Mexic de la sfârșitul lunii aprilie, după ce au consumat alcool contrafăcut, inclusiv cel puțin 20 de rezidenți ai unui oraș de munte care au consumat o licoare ieftină, populară, scrie New York Times.

Oficialii mexicani au declarat că explozia cazurilor de deces ar putea fi legată de impunerea măsurilor menite să combată răspândirea coronavirusului.

Pe măsură ce focarul s-a agravat în Mexic, unele autorități locale și de stat au interzis vânzarea de alcool pentru a descuraja oamenii să se adune în grupuri sau să organizeze petreceri.

Guvernul federal a declarat, de asemenea, fabricile de bere ca fiind afaceri neesențiale, forțându-le să închidă și ducând la dispariția berii de pe piață.

Aceste restricții, spun oficialii, ar fi putut determina mai multe persoane decât de obicei să cumpere alcool pe piața neagră.

Mexicul a avut deja un comerț ilegal răspândit cu băuturi alcoolice, care au fost falsificate sau produse în condiții nereglementate, iar în trecut, mexicanii au fost îmbolnăviți și chiar uciși de alcool contaminat.

Dar creșterea deceselor cauzate de alcool în ultimele două săptămâni este neobișnuit de mare.

Unul dintre cele mai afectate locuri a fost orașul de munte Chiconcuautla din statul Puebla. Timp de săptămâni întregi, orașul a lăsat coronavirusul liber, fără cazuri confirmate în rândul locuitorilor săi, mulți dintre ei lucrând în câmpurile din jur cultivând cafea, chili și roșii.

Începând de luni, 20 de persoane, dintr-o populație de aproximativ 12.000 de oameni, au murit după ce au băut o licoare ieftină cunoscută sub numele de „refino”, au spus oficialii.