16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:56
No menu items!

Efectul neașteptat provocat de victoria Simonei Halep la Roland Garros

spot_img

Victoria uriașă a Simonei Halep de la Roland Garros îi face pe români să ia cu asalt capitala Marii Britanii pentru a urmări meciurile de tenis ale româncei de la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon.

Dovadă în acest sens este statistica furnizată de portalul Airbnb potrivit căreia numărul de români care au rezervat cazare la Londra pe durata turneului de la Wimbeldon, în perioada 2-15 iulie, s-a dublat faţă de anul trecut.

Astfel, aproximativ 80.000 de rezervări din toată lumea s-au făcut pe airbnb.com pentru perioada în care va avea loc al treilea turneu de Grand Slam al acestui an. Spre deosebire de anul trecut, cea mai mare creştere vine din România – 97%, urmată de Cehia – 44%, dar şi Marea Britanie – 29%.

Serbia are cea mai mare scădere, de 30%, explicația cea mai probabilă fiind forma slabă în care se află fostul lider ATP, Novak Djokovici.

Potrivit Airbnb, preţul mediu pe noapte al spaţiilor de cazare oferite prin intermediul platformei de rezervări este de 100 de lire sterline (circa 113 de euro), în perioada competiţiei. „Ca una dintre cel mai mari atracţii ale Londrei, turneul aduce în fiecare an un incredibil număr de fani ai tenisului din toată lumea, iar cererea pentru cazare este întodeauna mare”, a declarat Jeroen Merchiers, directorul executiv al Airbnb Europa, potrivit tennisitaliano.it.

Airbnb.com este o platformă cu o vechime de 10 ani, prin care proprietari de locuinţe din toată lumea oferă spre închiriere în regim hotelier camere, apartamente, case, cabane etc. Peste patru milioane de spaţii de cazare sunt listate, în 65.000 de localităţi din 191 de ţări.

Simona Halep a ajuns, anul trecut, în sferturile de finală de la Wimbledon, la fel ca în 2016. Doar în 2014, românca s-a calificat în semifinale, cea mai bună performanţă a ei pe terenurile de la All England Club.

E.S.