28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 13:44
No menu items!

Efectul COVID-19: Italia înăsprește regulile care au dus la eliberarea unor mafioți din închisori

spot_img

Reacția populației a obligat Italia să înăsprească regulile de eliberare a mafioților din închisoare din cauza temerilor de COVID-19. Un decret adoptat peste noapte necesită acum revizuirea oricărei hotărâri de eliberarea, pentru a fi complet justificată, scrie Repubblica.

Aproximativ 376 de mafioți și traficanți de droguri au fost mutați din închisori în arest la domiciliu din martie, iar judecătorii examinează cererile de eliberare de la alți 456, a informat joi Repubblica.

Printre cei eliberați se numără șeful Cosa Nostra, Francesco Bonura, în vârstă de 78 de ani, și Franco Cataldo, 85 de ani, care făcea parte dintr-o bandă care a ucis un adolescent în 1996 și i-a dizolvat corpul în acid.

Eliberarea a fost urmată de revolte ale deținuților care se temeau de coronavirusul care a ucis aproximativ 30.000 de oameni în Italia, dar a existat multă neliniște publică, având în vedere gravitatea crimelor comise, ceea ce a determinat guvernul să se retragă.

„Nimeni nu poate crede că poate profita de urgența de sănătate cauzată de coronavirus pentru a ieși din închisoare”, a declarat ministrul Justiției, Alfonso Bonafede, pentru agenția de știri AGI.

„Acum există o nouă regulă care va pune lucrurile la punct”, a spus Bonafede.