12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:14

Efectul „Fă, Doino”. Județul lui Dragnea dă 1,5 milioane euro pe dotări pentru inundații

spot_img

Consiliul Județean Teleorman achiziționează logistică pentru intervenții

Dragnea_Ponta inundatii

După inundațiile din ultimii ani, care au afectat județul lui Liviu Dragnea, Consiliul Județean a decis că a venit timpul să se doteze pentru a putea interveni în cazul unor astfel de calamități.

Consiliul Județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea în perioada 2000-2012, a lansat procedura de licitație pentru achiziție de logistică în vederea intervenției în caz de calamități, după ce, cel puțin în ultimii doi ani, mai multe localități din județ au fost grav afectate de inundații. La ultimele inundații, Liviu Dragnea a fost în vizite de lucru, împreună cu Victor Ponta și fostul ministru al apelor, Doina Pană, în zonele afectate din județul Teleorman.

Potrivit anunțului de participare, publicat pe Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice, Consiliul Județean vrea să cumpere echipamente și bunuri specializate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului situațiilor de urgență în regiunea transfontaliera (IMES)”. Conform caietului de sarcini, vor fi achiziționate mașini și echipamente specializate pentru intervenții (autoscări, trei autospeciale de intervenție de medie capacitate cu spumă, o automacara, cinci vehicule rutiere de primă intervenție și comandă, un camion de intervenție) și o barcă fluvială. Pentru toate acestea, Consiliul Județean este dispus să plătească 651406 lei, inclusiv TVA), adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Banii provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), bugetul de stat, dar și fondurile Consiliului Județean Teleorman.

Andrei Tudor