Efectele scandalului Carpatica Asig: Marian Mîrzac și-a dat demisia din ASF, prin avocat

catuse

Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), implicat în scandalul Carpatica Asig și aflat în arest preventiv, și-a dat miercuri demisia din Autoritate, a transmis instituția. Decizia lui Mîrzac vine în condițiile în care Biroul Permanent al Senatului a început, în 10 februarie, procedurile de înlocuire a acestuia.

”ASF a luat act de demisia domnului Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliului ASF. Demisia domnului Marian Mîrzac a fost transmisă astăzi, 12 februarie 2014, la sediul Autorității prin intermediul avocatului său. Potrivit legii, Parlamentul României este cel care trebuie să valideze un nou membru neexecutiv al Consiliului ASF. Vacantarea poziției deținută de Marian Mîrzac până la numirea unui nou membru nu împiedică în vreun fel procesul decizional al Autorității de Supraveghere Financiară”, se arată într-un comunicat de presă al ASF.

Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliul de conducere al ASF, este cercetat în stare de arest preventiv în dosarul ASF-Carpatica. Alături de el este anchetat şi omul de afaceri Ilie Carabulea, de asemenea în arest preventiv. Un alt inculpat, Radu Mustăţea, a primit interdicţia de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

DNA a început urmărirea penală faţă de Marian Mîrzac, membru neexecutiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru infracţiunile de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influenţă, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigarea la abuz în serviciu contra intereselor publice.

C.C.

NICIUN COMENTARIU