1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:36
No menu items!

Efectele codului galben de vant puternic de ninsori

spot_img

Efectele codului galben de vant puternic de ninsori

Trenuri anulate, localitati fara curent electric si drumuri blocate – acestea sunt efectele a doar catorva ore de ninsoare in estul Romaniei – Dobrogea, Muntenia si Moldova.

Drumurile naţionale cu circulaţia întreruptă sunt DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, DN 24C (Ştefăneşti-Rădăuţi-Prut), DN 29 (Ungureni-Manoleasa-Prut) şi DN 29A (Dărăbani-Rădăuţi-Prut), potrivit situaţiei CNADNR de la ora 16.11.

Pentru DN 23B şoferii pot folosi rutele ocolitoare DN23A – DJ204B – Ciorăşti – Tătăranu – Măicăneşti.

CNADNR-SA roagă participanţii la trafic ca în perioada următoare să respecte cu maximă atenţie restricţiile de viteză specifice sezonului, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată), etc.

Numărul localităţilor nealimentate cu energie electrică era, la ora 13.00, de 47, ca urmare a intensificării fenomenelor meteorologice şi a căderilor masive de zăpadă, cele mai multe fiind în judeţele Brăila şi Buzău.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), sunt afectate: o localitate în judeţul Bacău şi 2 localităţi în judeţul Vaslui (în portofoliul E.ON Moldova), o localitate în judeţul Gorj, 2 localităţi în judeţul Mehedinţi (în portofoliul CEZ Oltenia), precum şi 22 de localităţi în judeţul Brăila, 18 localităţi în judeţul Buzău şi o localitate în judeţul Vrancea (în portofoliul SC Electrica SA – FDEE Muntenia Nord).

CFR Calatori a anuntat ca anuleaza 17 trenuri pe raza Sucursalelor de Transport Feroviar de Călători Constanţa, Galaţi şi Bucureşti, menţionând că trenurile de pasageri rămase în uz pot avea întârzieri din cauza condiţiilor meteo

O.D.